resepi kek gulung

Tip menggulung kek berdasarkan pengalaman DJ. Hiris setebal 05cm sahaja.


Pin On Food In Malaysia

Resepi kek gulung sedap Bakar dengan suhu 180 190.

. Kredit resepi gambar. Resepi Kek Gulung Chiffon Dengan Filling Buttercream. Kek gulung yang hijau saya pakai extract pandan 2 sudu makan.

Resepi saya sertakan dibawah untuk anda cuba. Pukul telur dan gula sehingga mengembang sekitar 10 minit. Panaskan oven 180c api atas bawah bahagian ni kena jaga ya pastikan faham perangai oven masing-masing.

Tabur chocolate rice jika suka. Resepi Chiffon Swissroll Cake atau Kek Gulung Chiffon saya follow sahabat dari Indonesia linaguikitchen dengan sedikit ubah suai cara penyediaan ikut kesesuaian cara saya. Sebaik-baiknya biarlah setebal 1 12 cm atau 2 cm sahaja.

ResepiMy Hoyeyyysiap bahulu gulung aka kek gulung yg moist dan lembutkegemaran anak ina no 2mmg mudah sedap dan menjadi jom share resepi dan cara2 sekali okxyah beli dah buat je setengah jam dah jd sedap plak tu hehe abaikan corak yg mcm budak tadika tu hihihicontoh nak gulung elak pecah pon ina sertakan ye. Kerana jika terlalu tebal kek susah untuk digulung. Gulung kek dengan kemas.

Bolehlah dipotong dan dihidangkan. Masukkan tepung dan. Bila tengok pada perkongsian resepi ni nampak sangat mudah nak buat.

Boleh cuba buat sendiri kalau nak makan puas. Sapukan buttercream atau jem dengan secukupnya. Masukkan tepung gandum susu serbuk tepung jagung yang sudah diayak.

1 cawan telur 1 cawan gula 1 cawan tepung gandum 1 sudu teh baking powder Cara memasak. Kek jangan terlalu tebal. 1 biji telur saya guna gred B.

Sedap dapat makan bahulu gulung petang begini. Kek Gulung Kukus Oren Bahan-bahan 5 kuning telur 3 putih telur 75gm gula pasir 1 sudu teh ovalette 65gm tepung gandum 1 sudu besar susu cair 1 sudu besar minyak jagung 14 sudu teh garam 12 sudu teh oren emulco pewarna oren 12 sudu teh coklat emulco Jem strawberry secukupnya Loyang 10 x 10. Jangan lebih kerana kek kemungkinan akan patah ketika digulung.

Keluarkan kek dari loyang. InsyaAllah jadi comey macam ni. Balut kek dengan kemas dan simpan di dalam peti sejuk selama 2-3 jam sebelum dipotong.

Kek gulung ni kalau buat tak boleh buat sikit sebab anak-anak semua suka. Jom saya kongsikan resepi daripada Cik Puan Earney Atyesha kita ni yang kongsikan macam mana cara dia buat kek gulung ni dan apa. Dapat pula yang lembut dengan jem di dalamnya.

Bahan-bahan yang digunakan pun semuanya senang je nak dapat. 4 butir kuning telur. 1 adunan resipi ini boleh dapat 40 gulung kek mini.

Earney Atyesha via MAHN. Pukul telur dan gula hingga kembang dan pekat. Jika terlalu tebal nanti susah hendak menggulungnya dan berkemungkinan kek akan pecah.

Gulung dengan berhati-hati dan tidak tergopoh gapah.


Pin On Moucniky Dezerty Buchty


Pin On Kek Cake


Pin On Tried Tested Recipes


Mango Swiss Roll Swiss Roll Cake Roll Box Cake Recipes


Pin On Roll Cakes


Ondeh Ondeh Roll Cake By Me


Your Description Here Cake Roll Desserts New Cake


Resipi Citarasawan Koleksi Resepi Kakwan Kue Gulung Resep Blog


Pin On Mufin Cupcake Cake Cooking Fanpage


Pin On Agar Pdg Jly Art


Bahulu Gulung Jem Nanas Recipes Food Cooking Recipes


Pin On Kek


Pin On Foody Things


Recipes Today Strawberry Swiss Roll Kue Gulung Makanan Dan Minuman Makanan


Homekreation Kitchen Corner Bahulu Gulung Inti Nenas Malay Pineapple Roll Snacks Dishes International Desserts Food


Swiss Roll Zirafah Resep Kue Kue Gulung Memanggang Kue


Pin By Ani On Cook Swiss Roll Cake Food Roll Cake


Pin On Desserts


Pin On Cakes

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel